MOTORXPERIENCE NEDERLAND

In 2018 gestart door Johan Schoneveld om op hoog niveau motorrijlessen te verzorgen en middels clinics, trainingen, motormeetings, zomeravondXperience ritten, (buitenland)toertochten en bergtrainingen het motorrijden voor een breed publiek toegankelijk en aantrekkelijk te maken.

EVEN VOORSTELLEN

Johan Schoneveld

Mijn naam is Johan Schoneveld.

Sinds 1977 dagelijks op de motor te vinden, in weer en wind, zo vaak als mogelijk.

Sinds 1978 in het bezit van alle rijbewijzen. Sinds 1986 in het bezit van alle categorieën instructeursbewijzen. In 1986 gestart met Rijschool ’86 voor auto- en motorrijles, daarna instructie gegeven op alle categorieën motorvoertuigen. Rijlessen verzorgd voor diverse verkeersscholen.

Sinds de negentiger jaren verhoogde motorrijvaardigheidstrainingen gegeven voor de Nederlandse Vereniging voor Verhoogde Motorrijvaardigheid, momenteel erkend KGI KNMV Gecertificeerd Instructeur en GMT Gevorderde Motor Trainer.

Inmiddels zo’n 140 motorfietsen en vele kilometers verder en is het mijn wens de opgedane kennis en ervaring in te zetten om een nieuwe generatie motorrijders gedegen op te leiden tot veilige verkeersdeelnemers. Mensen die weten hoe hun motor te beheersen en door het verkeer te loodsen en die alles in huis hebben om optimaal van het motorrijden te kunnen genieten. Want daarom is het toch allemaal begonnen.

Hoewel ik mens ben en fouten maak stel ik me onder leiding van de Allerhoogste God en probeer ik aan een ieder recht te doen. Ik zet me dan ook voor de volle honderd procent in om voor jou het uiterste uit je opleiding te halen. Ik ben mij bewust van mijn verantwoordelijkheid.

DE MOTORRIJOPLEIDING

De motorrijopleiding wordt gegeven aan de hand van de KNMV vorderingen kaart, zodat steeds inzichtelijk is voor kandidaat en opleider op welk niveau in de opleiding de motor kandidaat zich bevindt en wat hij kan verwachten investering in tijd en kosten om de opleiding succesvol af te ronden. Gedurende de opleiding wordt huiswerk opgegeven en worden regelmatig tijdens de rijles belangrijke momenten met de camera vast gelegd en besproken.

Opzet van de opleiding  is dat de rijlessen worden gevolgd totdat de belangrijkste onderdelen van het motorrijden zijn geautomatiseerd. Dit om te voorkomen dat op kritieke momenten noodzakelijke handelingen achterwege blijven of    ongewenste reflexen zich aandienen.

In de opleiding wordt ook ruimschoots aandacht besteed aan het voorkomen van omvallen van en vallen met de motor, ook andere schadepreventieve maatregelen worden besproken zodat letsel en schades voorkomen kunnen worden. De rijopleiding laat zich daardoor gemakkelijk vaak in meervoud terug verdienen.

Het arsenaal.

Motoren

Voor onze motorrijlessen maken wij gebruik van:

  • Kawasaki ER6N ABS
  • Yamaha MT07 ABS
  • Yamaha YBR 125
  • Honda CBF 125.
  • Inmiddels 11 van de volgmotoren zijn van Honda en BMW.

Impressie motorrijles

KNMV Gediplomeerd